Why the Tall Ships Races?

(English version below)

Lyst til å delta på Tall Ships Races, men litt usikker på hva det egentlig innebærer?

Vel, her får du svaret:

The Tall Ships’ Races er en internasjonal seilregatta for store og små seilskip . Regattaen har til hensikt å stimulere til internasjonalt vennskap og seilopplæring for ungdom. Løpene blir arrangert årlig mellom ulike byer i Europa og består av to konkurranseseilaser og en vennskapelig seilas – Cruise in Company. For at skip skal kunne delta må minst halvparten av mannskapet være mellom 15 og 25 år.

På TSR får du møte mange ungdommer som er i samme båt som deg (bokstavelig talt). Du møter ungdommer med forskjellig sosial-, kulturell- og religiøs bakgrunn, samt at begge kjønn er godt representert. Du lærer deg å mestre utfordringer sammen med mange andre på din egen alder, og kanskje du til og med får venner for livet. Du trenger ingen erfaring for å være med, og du vil få flere timer med frisk luft, sove i hengekøye (mest sannsynlig), og kanskje til og med få klatre litt i riggen. TSR er uten tvil et arrangement for de eventyrlystne!

På grunn av at du må prøve deg på de utfordringene som følger med å være ombord på et seilskip, så vil du også lære mye nytt om deg selv, og du vil få minner for livet!

Under er en link til Tall Ships Races som tok plass i 2014. Mer info om hvordan man kan melde seg på, kommer neste søndag.

Er DU klar for et nytt eventyr?

//Do you want to participate in the Tall Ships Races, but are not quite sure what it involves?

Well, here’s the answer:

The Tall Ships Races is an international regatta for tall ships (and small ships).

The main goals for the regatta is to connect young people internationally, in addition to providing them sail training. The regattas are arranged every year, in different cities in Europe, and consists of two regattas and one leg dedicated to friendship; the Cruise in Company. One of the criterias the ships have to fulfill in order to be allowed to participate in the races, is that at least 50% of the trainees on board have to be between 15-25 years old.

At TSR you get to meet a lot of young people who are in the same boat as you (literally). You will meet youth with different social-, cultural-, and religious backgrounds, in addition to having both genders well represented. You will learn to overcome difficult challenges together with a lot of people at your own age, and who knows, maybe you will make friends for life. You don’t need any experience in advance of the race. You will get many hours of fresh air, and you will get to sleep in a hammock ( most likely). You might even get to climb in the rigging! The Tall Ships Races is without doubt an event for the adventurous.

Because you have to deal with the challenges that comes with being on board a sailing ship, you will without doubt learn a lot about yourself, and you will make memories for life.

Below is a link to the Tall Ships Races 2014. More info about how you can sign up for the race, will be published here next Sunday. Are YOU ready for a new adventure?//

TSR 2014:

Photographer: Henrik Ledaal Brandeggen

Photographer: Stine Olavesen

Photographer: Stine Olavesen

Photographer: Stine Olavesen

Fair winds!

– Eline

%d bloggere like this: