Kjør solo/ go solo

(English version below)

Neste år skal jeg delta på Tall Ships for niende gang. Dette er åttende gangen jeg kommer til å delta i regattaen uten at jeg reiser med noen jeg kjenner fra før av. TSR 2019 var det første året hvor jeg faktisk reiste med noen jeg kjente litt på forhånd, og dette var da stipendiatene for årets Vitamin Sea Sail tur skulle delta. Før dette har jeg alltid kjørt solo.

Å delta alene kan virke litt skummelt i begynnelsen, men det kan vise seg å være veldig gøy, og for å være ærlig så er du egentlig aldri helt alene på et seilskip. Å delta på Tall Ships Races betyr egentlig å trå utenfor komfortsonen, og i hvertfall første gangen man er med.

Mange finner det mer komfortabelt om de kan ta med en venn eller et familiemedlem når de skal prøve ut noe som er helt nytt. Dette gir selvfølgelig mening, men det er ikke alltid like enkelt å planlegge en tur sammen, og spesielt ikke på sommeren. Derfor hadde jeg lyst å skrive et blogginnlegg med 5 gode grunner til hvorfor det å reise alene på Tall Ships Races kan være en god idé! Enjoy 😃

1. Å få nye venner- Det er som oftest enklere å få seg nye venner når man reiser alene. Tall Ships Races er en festival for alle, og siden alle er i samme båt (pun intended) så er det å få seg nye venner ombord vanligvis ikke et problem

2. Du lærer deg selv bedre å kjenne- Å dra på tur alene gir deg en mulighet til å vokse som person og lære mer om deg selv. Du har tid og rom til å fokusere på deg selv og hva nettopp du trenger.

3. Du er ikke avhengig av noen- Dette er faktisk en av hovedgrunnene til hvorfor jeg stort sett velger å reise alene. Det er mye som skjer ombord på et seilskip, og selvfølgelig er det folk som er avhengige av deg, og flere oppgaver som må fullføres i løpet av dagen, men når du har fri så kan du gjøre akkurat det du selv har lyst til. Dette er selvfølgelig mulig om du reiser sammen med noen også, men det er ofte enklere å ta avgjørelser om du kun har deg selv å tenke på.

4. Selvtillitsboost- Enten du tror det eller ei, så har Tall Ships Races en unik måte å vise deg hva du faktisk er i stand til, og hvor sterk du faktisk er. I mitt hode så er bare det å delta på Tall Ships Races alene, et stort steg utenfor komfortsonen. Du vil definitivt bli utfordret på denne turen, og takle utfordringer på veien, som vil gi et skikkelig selvtillitsboost. Tro meg, jeg snakker fra mine egne erfaringer!

5. Nyte eget selskap- Å dra på tur alene, samme om det er på en seilskute eller et annet sted, gir deg en sjanse til å få litt alenetid. I løpet av den delen av festivalen som omhandler seiling (som også er den kjekkeste), så bor du sammen med mange forskjellige typer mennesker. Du vil være rundt andre folk mesteparten av tiden, og derfor kanskje nyte å kunne være litt i eget selskap også, hvor du kan lese en bok, slappe av, eller høre på favorittmusikken din.

// Next year I will participate in the Tall Ships for the 9th time. This will be the 8th time I participate in the races without having anyone that I know in advance, with me. The TSR 2019 was the first time I actually sailed with someone that I knew a little bit beforehand, and they were the scholarship recievers in this year’s Vitamin Sea Sail voyage. Before this I have always gone solo.

Participating alone might appear a bit scary at first, but it can turn out to be a lot of fun, and to be honest you are never really alone on board a tall ship. To participate in the Tall Ships Races usually means stepping out from the comfort zone, at least the first time. Most people find it a bit more comfortable if they can bring a friend or a family member with them when they try out something new. This makes perfect sense, but it is not always easy to plan out trips together, and especially not during the summer. Therefore I wanted to write a blog post with 5 good reasons for why going solo on the Tall Ships Races might be a good idea! Enjoy 😃

1. Making new friends- It is usually easier to make new friends if you are travelling alone. The Tall Ships Races is a festival for everyone, and since you are in the same boat (pun was absolutely intended) as everyone else, making new friends is usually not a problem.

2. You get to know yourself better- Going on a journey alone usually means an opportunity to grow, and to learn more about yourself. You have the space and time to focus on yourself, and what you need.

3. You are not dependent on anyone- This is actually one of the main reasons for why I usually prefer travelling alone. There is a lot of action on board a tall ship, and of course there is people depending on you, and several tasks you have to do during the day, but on your free time you can do what suits you. Of course this is possible if you travel with a friend/ family member too, but it is usually easier to make decisions if you only have yourself to think about.

4. Confidence boost- Whether you believe it or not, the Tall Ships Races has a unique way of showing you what you are capable of, and how strong you really are. In my mind, just attending the Tall Ships Races alone is a major step out of the comfort zone. You will definetly get challenged on this journey, and overcoming obstacles on the way will give you a real confidence boost. I speak from my own experiences, so trust me on this one!

5. Enjoying your own company- Going on a journey alone, whether if it is on a Tall Ship, or anywhere else, gives you a chance to get some «me time». During the sailing part (which is the most fun one), you live on board a ship with many different people. You will be around other traineesmost of the time, and therefore might appreciate to actually spend some time on your own, reading a book, rest or maybe listen to some of your favorite music. //

Going solo!

Making new friends from all over the world ❤ Photo: Dóra Kazó- Horváth

Sailing is life ❤ Photo: Dóra Kazó- Horváth

Fair winds,

– Eline

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: