Hvordan er livet som medseiler?

Livet som medseiler er først og fremst utrolig gøy, men krever også disiplin, i tillegg til at man blir utfordret til å ta et steg utenfor komfortsonen.

I 2011 var jeg medseiler for første gang. Jeg var 15 år gammel og visste ikke hva The Tall Ships Races var, eller hvordan opplevelsen av festivalen ville bli. Det eneste jeg visste var at jeg skulle seile fra Shetland til Stavanger med et nederlandsk skip kalt Morgenster.

Vi var fire nordmenn på skuta, og resten av medseilerne og mannskapet var en blanding av nederlendere og franskmenn. Turen over Nordsjøen varte bare i 2-3 dager og jeg var stort sett sjøsyk hele turen. På tross av dette storkoste jeg meg. Mannskapet tok godt vare på meg, i tillegg til at vi som gruppe hadde det veldig gøy sammen. Vi lagde til og med en sang på norsk, som alle sang når vi ankom havnen i Stavanger.

Opplevelsen av felleskapet ombord var helt utrolig, og det er en av grunnene til at jeg fortsatt er med åtte år senere.  Jeg har seilt med seks forskjellige skip,  besøkt over ti land og vært i ca tjue versthavner i forbindelse med The Tall Ships Races. I tillegg har jeg fått venner fra bl. a Bermuda, Australia, Storbritannia, Tyskland, Portugal, Nederland og Skandinavia.

Det å være medseiler er et eneste stort eventyr, uten tvil!

– Eline Kristiansen

ek stein

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: