Hvilke oppgaver har medseilerne ombord?

Som medseiler har man flere viktige oppgaver ombord på skipet. Medseilerne blir delt inn i tre vaktlag. Alle vaktlagene har en vakt på dagtid og en vakt på kveldstid/nattestid, og begge varer ca fire timer hver. Når man er på vakt er det fire fysiske poster som skal være bemannet til enhver tid. Disse vil rulleres på, så man har kun fysisk vakt en time om gangen.

De fysiske postene er:

  • Brannvakt: Brannvakten går brannrunder ca to ganger i timen, og sjekker at alt ser fint ut.
  • Rorvakt: Rorvakten står til rors i en time, med assistanse fra mannskapet, og styrer etter kurs gitt fra mannskapet som jobber på bestikk (broa).
  • Bøyevakt: Bøyevakten skal stå i klar i tilfelle det skulle oppstå en «mann over bord» – situasjon. Da er det viktig at bøyevakten tilkaller hjelp og aldri slipper synet av personen som ligger i vannet.
  • Utkikk: Den som står på utkikk har som ansvar å være et par ekstra øyne for dem som styrer skuta. Når man er på utkikk så ser man etter objekter som for eksempel kan forårsake skade på skipet. Det kan være alt fra vrakrester fra fartøy, til flytende containere.

I løpet av turen kan man også få muligheten til å klatre i riggen. Det er ikke et must, men kan absolutt anbefales. Arbeidet man gjør i riggen består stort sett av å enten pakke ut seilene, eller å berge dem.

Ellers skal man alltid oppholde seg på dekk når man er på vakt, og være klar til å adlyde ordre fra mannskapet. Det blir som oftest mye tautrekking i løpet av en seiltur.

66206892_10157073721545605_6942391695669460992_n

Flott utsikt!

Rigging

Klatring i riggen

sl kopp

Det er selvfølgelig viktig å kose seg litt også 🙂

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: