Hva sier tidligere medseilere?

Noen tidligere medseilere ble spurt noen spørsmål om deres opplevelse med The Tall Ships Races. Dette er hva de sa:

Hvorfor meldte du deg på The Tall Ships Races?

Jeg var med på Tall Ships Races for første gang i 2015. Jeg var bare 13 år, og visste lite om hva jeg gikk til. Men jeg meldte meg på fordi søstera mi var med i 2014, og fikk en unik opplevelse. Jeg meldte meg så på igjen i 2018, rett og slett fordi jeg også hadde en unik opplevelse i 2015. Opplevelsen, minnene og mestringsfølelsen jeg satt igjen med etterpå, var helt spesiell, og derfor meldte jeg meg på igjen i 2018.

– Liv Nora (17)

Lindesnes kommune delte ut fem plasser, for de hadde arrangement på Båly. Jeg tenkte hvorfor ikke, og en annen i Jeger og fisk mente at folk måtte melde seg på!

– Martin (21)

 

Hva likte du best med The Tall Ships Races, og hvorfor?

Det jeg likte best: Å få være med på en seilbåt, men også å få se plasser som Esbjerg og Nesvåg. Fyrverkeriet i Esbjerg, og båttutinga i Esbjerg og Stavanger var bra, samt at Lindesnes Trekkspillklubb fikk opptre i Stavanger.

– Martin (21)

Det å bli kjent med alle folkene, få vennskap som man har livet ut. Det at man måtte jobbe og var et team, det syntes jeg var gøy.

– Ingrid (24)

 

Hva er The Tall Ships Races for deg?

Aktivitet, frisk luft, utfordrende, sosialt, nye venner.

– Espen (24)

Seilskuter, samhold og bli kjent med mange.

– Ingrid (24)

 

Hva var det kjekkeste ombord, og hva var det mest utfordrende?

Det jeg likte best med The Tall Ships Races var det sosiale. En blir veldig godt kjent med hverandre. Alle lever oppi hverandre i en uke, der du deltar på vakter og utfører arbeidsoppgaver i lag, og kortspill ut i de lange nattetimene og man er uten mobildekning. Det mest utfordrende må være å leve så tett innpå hverandre ombord. Det er mange hensyn å ta.

– Espen (24)

Det kjekkeste med å være ombord, er som sagt over, at alt stress bare forsvinner når du ikke har telefon. I tillegg til at man bor så tett på mennesker.
Det mest utfordrende for mange vil også kanskje være at man bor så tett på mennesker. Mange er ikke vant til å være rundt så mange mennesker hele tiden, men man blir fort vant til det. Så selvom det kanskje er utfordrende i starten, vil jeg absolutt si at det blir kjekt etterhvert.

– Liv Nora (17)

 

Ville du anbefalt arrangementet videre til en venn? Hvorfor/ Hvorfor ikke?

Jeg ville nok kanskje anbefalt det, for du treffer mye folk. På Caroline af Sandnes var vi ca. 20, så man kommer veldig tett på hverandre. Det er jo stas å være på en seilbåt også.

– Martin (21)

Ja, det ville jeg. Det var et bra arrangement, mye liv.

– Ingrid (24)

Ja, så absolutt. Ombord på båten, hvor det som regel ikke er dekning, så blir du nødt til å være tilstede der og da. Med internett og mobil, er man ikke alltid «tilstede» Men er det en ting Tall Ships Races har lært meg, så er det å være til stede, der og da, når det skjer noe. Og tro meg, og være uten telefon og dekning noen dager, er så ufattelig deilig. Alt stress bare forsvinner. Du kan stå på dekk og bare nyte det som skjer akkurat der og da.

– Liv Nora (17)

Hadde absolutt anbefalt det. Synes det var en annerledes og lærerik opplevelse, som jeg tror alle hadde hatt godt av.

– Espen (24)

Image may contain: 1 person, sky, cloud, ocean and outdoor

Fotograf: Ingrid Kvenna Veum

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: