Vitamin Sea Sailors 2019

Henrik Ledaal Brandeggen (24)

Henrik

(English version below)

“Reisen fra Fredrikstad til Bergen bød på mye nytt, og jeg kjenner at det var ganske mye inntrykk i løpet av turen. I tillegg gikk den mye fortere enn forventet. Jeg ble kjent med nye mennesker fra hele Norge og fra flere steder i verden. Noen var som meg, førstereis, andre hadde vært på seilas tidligere. Alle hadde samme innstilling og en glede av å være ombord i en flott seilskute. Hvis du ønsker nye utfordringer og ikke er redd for å gå ut av komfortsonen din, vil jeg anbefale deg å delta i TSR. Det blir et minne for livet!”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“The journey from Fredrikstad to Bergen offered a lot of new experiences in general. In addition the days passed by way faster than expected. I got to know people from all over Norway, and the rest of the world. Some of them were like me: It was the first time they participated in the Tall Ships Races as well, while others had participated several times before. Everybody had the same sort of perspective, and everybody had the pleasure of being on board a magnificent tall ship. If you want new challenges, and are not afriad of stepping out of your comfort zone, I would totally recommend you to join the Tall Ships Races. It is a memory for life!!”

Stine Olavesen (19)

Stine

(English version below)

“Det var mange tanker som gikk gjennom hodet mitt da jeg mønstret på Statsraad Lehmkuhl. Jeg var redd for om jeg kom til å bli sjøsyk, kom til å sove i hengekøyene, få noen nye venner. Mye forskjellig.
Det var fra første kveld mange inntrykk å ta inn over seg, men det ble bare flere og flere for hver dag og vi ble satt på nattevakt allerede første natt ute på havet.


Jeg kjente fort at jeg ikke var klar for å legge meg kl. 18.00 for å stå opp kl.00.00 og ha vakt i 4 timer, men døgnrytmen endret seg etterhvert. Og jeg fikk jo tross alt med meg de flotteste solnedganger og fikk mange fine måneskinnskvelder, så jeg er glad jeg fikk de vakttidene jeg fikk.
Hver dag varierte med ulike arbeidsoppgaver.


Alle dagene var en ny opplevelse, men mine topp 3 favoritter må være når vi fikk klatre opp i “Røylen” for første gang, ankomsten til Bergen når jeg fikk stå i “Brammen” og vi sang sjanti for hele Bergen by, og crewparaden.
Alt i alt var jeg sikker på at det ville bli en fantastisk opplevelse når jeg mottok stipendet fra Eline , men at det skulle bli et minne jeg tenker tilbake på som 80 åring, hadde jeg aldri trodd!”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

“There were a lot of thoughts rushing through my mind, as I embarked Statsraad Lehmkuhl in Fredrikstad. I was afraid of getting seasick, if I would be able to sleep in my hammock, and if I were going to make any new friends. Already the first evening there was a lot of new impressions that had to sink in, and there was more to come every day. We were placed on night duty already the first night out at sea.

I knew immediately that it was going to be heavy to go to bed at 6pm and get up again for my watch at midnight, and then go back to bed at 4am. Luckily I got to observe the finest sunsets and the shiniest moonlight, so I am happy about the watch I got. There was a lot to do on board, everything from physical watches (lookout, fire-watch, buoy-watch, helms-watch) to rope pulling and climbing in the rigging.

Every day was a new adventure and experience, but my top 3 favorites were when I got to climb up to the royal for the first time, the arrival in Bergen ( when I was standing in the top gallant, singing the ship into the harbor) and last but not least; the magnificent crew parade! I was sure that it was going to be an amazing experience when I received the scholarship from Eline, but I didn’t realize that this was something I would remember for the rest of my life!”

  One thought on “Vitamin Sea Sailors 2019

Legg inn en kommentar

nb_NONorsk bokmål
%d bloggere liker dette: