5 musts i(n) the Tall Ships Races

(English version below)

Jeg har vært såpass heldig at jeg har kunnet delta i Tall Ships Races åtte ganger og neste år skal jeg tilbake for å delta i min niende, hvor jeg skal seile fra A Coruña (Spania) til Dunkirk (Frankrike). Selv om hver eneste regatta er forskjellig, så er det alltid noen ting jeg bare  gjøre hvert år. Grunnen til dette er erfaringene det bringer med seg, samt gode minner som jeg har for resten av livet. Det har omtrent blitt en slags tradisjon for meg å gjøre disse tingene hvert år. Enten om du skal delta på TSR for første gang, eller om du skal delta for niende gang (som meg), så er disse 5 aktivititene definitivt verdt å sjekke ut:

1. Klatre i riggen: Selv om du ikke skulle føle deg komfortabel med å klatre i riggen, så er det absolutt verdt et forsøk. Følelsen du får etter å ha vært “aloft” er helt fantastisk. Det har ikke noe å si om du er i riggen for å jobbe, eller om du er der for å nyte utsikten. Det handler om å føle at man lever, og kjenne på mestringsfølelsen man får av klatre.

2. Syng shantier: En shanty er en arbeidssang som ble (og fortsatt er) sunget ombord seilskuter. Hvert år er det alltid en gruppe medseilere som kommer sammen og synger shantier underveis på turen. Selv om jeg hører ut som en måke når jeg synger, så syns jeg det er en kjekk ting å være med på. Det gjør også arbeidet ombord mer overkommelig.

3. Opplev fyrverkeri i havn: I hver vertshavn så er det et svært fyrverkeri som er verdt å få med seg. Det pleier å ta plass dagen før skipene har avreise mot neste havn, så hvis det skulle vise seg at du ankommer havn dagen før du skal mønstre på, eller om du blir i havn noen dager etter innseiling, så er dette en veldig kjekk opplevelse, som man vil huske lenge.  I tillegg hender det at noen av vertshavnene også spiller kul musikk sammen med fyrverkeriet.

4. Spis på en lokal restaurant: Hvis du skulle bestemme deg for å tilbringe noen dager ekstra i havn, så vil jeg anbefale deg å teste ut en lokal restaurant om du har mulighet. TSR er i forskjellige land og forskjellige havner hvert år, og så matglad som jeg er, så elsker jeg å prøve ut nye restauranter og forskjellige typer mat.

5. Bli med i mannskapsparaden: Mannskapsparaden er uten tvil en av de kjekkeste aktivitetene i havn, og jeg har vært på nesten alle paradene i havnene jeg har besøkt. Medseilere og besetning fra de forskjellige skipene kler seg i alt fra uniformer til kostymer, synger og danser i paraden som går igjennom sentrum. Til slutt er det en prisutdeling, med priser for både beste plassering i regattaen, men også priser for yngste besetning, beste skip i paraden, beste ankomst i havn, etc…

Hvis du skulle bestemme deg for å delta på the Tall Ships Races, så håper jeg at noen av disse aktivitetene virker fristende. I tillegg håper jeg at du vil få en flott opplevelse til vanns og til lands!

 Crew parade / mannskapsparade<3 Photo: Shutterstock

Fireworks/ Fyrverkeri💫 Photo: Shutterstock

Climbing in the rigging / klatring i riggen

Crew parade/ mannskapsparade. Photo: Shutterstock

//I have been lucky enough to participate in the Tall Ships Races eight times, and next year I will be back for my ninth, sailing from A Coruña (Spain) to Dunkirk (France). Even though every regatta is different from each other, there are always a couple of things I have to do every year. The reason behind this are the fun experiences and good memories that comes with them, and it has basically become a tradition for me to do them every year. Whether you are participating for the first time, or for your ninth like me, these 5 things are definetly worth doing: 

1. Climb in the rigging: Even though you might not feel comfortable with this, it is definetly worth trying. The feeling you will get when you have been aloft is absolutely amazing. It does not matter if you go aloft to do work or if it is to enjoy the view, it is all about feeling alive and feel the sense of achievement.

2. Sing shanties: A shanty is a type of work song that was (and still is) sung to accompany labor on board sailing vessels. Every year there is always someone that comes together to sing shanties on board, and even though I sound like a seagull when singing, it is a lot of fun! It also makes the work more manageable

3. Watch the firework in the harbour: In the host ports there are a big firework taking place the day prior to departure. So if you arrive the day before the ship departures from the harbour, or if you choose to stay on board a couple of days after arriving in port, you can freely enjoy the spectacular fireworks, which are sometimes accompanied by epic music.

4. Eat at a local restaurant: If you should decide to stay a couple of days in port, I would recommend that you try out one of the local restaurants. The TSR takes place in different countries and different cities every year, and me being quite the foodie, I love trying out new restaurants, and different types of cuisine.

5. Join the crew parade: The crew parade is without doubt one of the most fun activites in the harbour, and I have joined crew parades in almost all the host ports I have been in. Trainees and crew from all the ships dresses up in everything from uniforms to costumes, sing songs and dance in a parade that goes through the city center. At the end there is a prizegiving ceremony, with prices for both the positions in the regatta and also prices for youngest crew, best ship in the crew parade, best entrance in port, etc…

If you should decide to participate in the TSR, I hope any of these five activities can give you some inspiration, and that you will have a great experience, both at sea and in the harbour!//

Fair winds, 

– Eline

Legg inn en kommentar

nb_NONorsk bokmål
%d bloggere liker dette: